Relatietherapie Den Haag

yvonne-de-jong-relatietherapie-den-haag
Den Haag
Ik ben Yvonne, relatietherapeut en gezinstherapeut

Relatie- en gezinstherapie kan kortdurend zijn, omdat je er met z’n allen aan werkt.

Contact met Yvonne

psycholoog-delft
Delft
Ik ben Jan, therapeut in Delft.

Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie, relatietherapie en gezinstherapie.

Contact met Jan

Therapie Den Haag
Voorschoten
Ik ben Lies. Ik heb een praktijk in Voorschoten en Rotterdam voor relatietherapie, psychotherapie, seksuologie en cognitieve gedragstherapie, van ernstige relatieproblemen tot slechts een kleine relatiedip en individuele problematiek.

Contact met Lies

Relatieproblemen

Je kunt bij ons terecht voor relatietherapie..

In het begin van een relatie is alles rozengeur en maneschijn: je bent verliefd, vindt de ander geweldig, alles gaat vanzelf. Maar na een tijd ga je ook andere dingen van elkaar zien. Alsof je wat verblind was die eerste tijd. En nu gaan je ogen open. Dat kan een heel mooi proces zijn, maar ook lastig.

Want je ziet dan dingen die je misschien liever niet wilt zien. Bij de ander, maar ook bij jezelf. En wat doe je daar dan mee? Hoe blijf je trouw aan jezelf, en dichtbij de ander?

Daarnaast kunnen allerlei gebeurtenissen invloed op jullie relatie hebben. Zorgen om de kinderen, geldproblemen, zorgen om of problemen met (schoon)ouders, overlijden van belangrijke personen, ontrouw, verhuizen, een nieuwe baan, seksuele gevoelens die veranderen. Om nog maar niet te spreken over de dagelijkse dingen die zoveel aandacht van je vragen.

Dan kun je in patronen terecht komen: niet meer met elkaar praten of veel ruzie maken. Je terugtrekken of juist de ander claimen. Je ziet het, je wilt het niet, maar je lijkt niet anders te kunnen.


Relatietherapie

Aanpak

Als je die patronen wilt onderzoeken en aanpakken, ben je van harte welkom. In welke fase van je relatie je ook zit. Relatietherapie, of relatiecoaching, kan ook heel zinvol zijn aan het begin van een relatie, bijvoorbeeld als er kinderen in het spel zijn en je dit samen goed aan wilt pakken.

Jullie zijn ook welkom als jullie niet echt grote problemen hebben, maar de relatie willen verdiepen, samen een volgende stap willen zetten.

Als relatietherapeut en relatiecoach kijken we wat jullie nodig hebben, waar jullie behoeftes liggen. Gesprekken, ervaringsoefeningen, huiswerkopdrachten, creatieve werkvormen, net wat past bij jullie.

Veilig verbinden met elkaar

We werken stapsgewijs aan het op veilige wijze gaan verbinden met elkaar. Zonder oordeel onderzoeken we wat je hechtingsstijl is.

Vaak is de angst om in de steek gelaten te worden door de ander, de basis voor terugtrekkend of juist aanvallend gedrag. Hiermee kan je in een ‘dans’ van negatieve reacties op elkaar, terecht komen.

Op het moment dat jullie van jezelf en van elkaar gaan zien en begrijpen hoe zo’n escalatie tot stand komt, ontstaat er ruimte om uit deze negatieve spiraal te stappen. Je leert er voor elkaar te zijn op deze moeilijke momenten zodat je je veilig kan gaan verbinden met je eigen gevoelens en met elkaar.


Relatietherapie

Vragen en thema’s bij relatietherapie

Welk proces heeft zich tussen jullie voltrokken vanuit de prille verliefdheid tot waar je nu bent?
Thema’s die aan de orde kunnen komen zijn:

✓ Je eigen grenzen bewaken
✓ Contact maken met jezelf in contact met de ander
✓ Constructief ruzie maken
✓ Wat mis ik bij mezelf en zoek ik bij de ander

Hester werkt – indien gewenst – ook met video in de therapie. Dit kan ook heel verhelderend zijn.

Relatieproblemen

We ontvangen mensen met allerlei relatieproblemen, zoals:

✓ Affaire – Overspel
✓ Autonomie in relatie
✓ Bindingsangst
✓ Communicatieproblemen

✓ Intimiteitsproblemen
✓ Midlife-crisis
✓ Onzekerheid in relatie
✓ Ruzie – conflicten

✓ Scheiden of blijven
✓ Seksuele problemen
✓ Verlatingsangst
✓ Verslaafd aan liefde