Therapeut Hester Slagman

Therapeut Den Haag

Hester

Sinds mijn afstuderen ben ik als psychomotorisch therapeut werkzaam bij verschillende GGZ instellingen. Ik heb ook 7 jaar bij psyQ psychotrauma in Den Haag gewerkt.

In 2010 ben ik gestart met mijn eigen praktijk. Hier bied ik zowel relatietherapie als individuele bewegingsexpressie-therapie aan en organiseer ik samen met anderen trainingen en workshops.

Ik heb de tools om kritisch te kijken en de creativiteit om ontwikkelingsmogelijkheden te zien, processen op te starten en te begeleiden en te analyseren.

In de therapie is er ook, als je dat wilt, de gelegenheid om te werken met video. De camera registreert je houding, je bewegingen, je taal en handelen.

Opleidingen

In de afgelopen jaren heb ik me steeds bij laten scholen, omdat ik het heel belangrijk vind om scherp te blijven en nieuwe technieken te blijven leren.

Zo heb ik in 2012 en 2013 de ‘Authentic Movement’ bijscholing gedaan en recent heb ik ook de Basistraining en Verdiepingstraining Emotionally Focused (couple) Therapy afgerond. Ik ben ingeschreven in het register van EFT en ik ben geregistreerd bij de FVB.

Ik heb verder de bijscholing schema-therapie voor vaktherapeuten gedaan, ervaringsgerichte schematherapie.

Werkvormen

Naast psychosociale therapie kunnen we werken met diverse werkvormen, zoals:

✓ Exposure
✓ Grondingstechnieken
✓ Lichaamsgerichte oefeningen
✓ Rescripting

✓ Rollenspel
✓ Systeem en familieopstellingen
✓ Video

✓ Werken met je houding, je beweging en je stem.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.

Hester Slagman

Contact met Hester >>Ervaringen van cliënten:

“Ik ben begonnen met therapie bij Hester omdat ik er tegenaan liep dat ik mijn emoties niet goed kon uiten, voornamelijk boosheid. Ik vond het vooral lastig om anderen in mijn omgeving hiermee te belasten, waardoor ik mijn gevoelens vaak opkropte en opeens emotionele uitbarstingen kon krijgen.

Via de psychomotore therapie (in verschillende vormen) heb ik geleerd spanning bij mezelf te herkennen en deze meer richting te geven. Tevens heb ik een groot deel van mijn onverwerkte emoties/situaties kunnen verwerken door het doen van oefeningen, het plaatsen van mezelf in die situaties van vroeger en hier een nieuwe draai aan geven.

Door het ondergaan van deze vorm van therapie ben ik opener naar mensen in mijn omgeving en kan ik nu beter mijn grenzen bij anderen aangeven in verschillende situaties.

Daarnaast heb ik handvatten gekregen voor het omgaan met machteloosheid in situaties, met simpele technieken kan ik dit nu doorbreken en heb ik meer controle over mijn gevoelens, emoties en dus over situaties. Hierdoor voel ik me minder gespannen bij dagelijkse bezigheden, heb ik meer rust in mijn leven en kan ik dus ook meer genieten van mijn leven!

Vanuit deze ervaring kan ik het dus iedereen aanraden. :)”

MH“Movement therapy with Hester has really made such a difference in my life. Her sessions have given me so many tools to set my boundaries, understand my actions better and improve in some key areas in my life. Personally, expression through movement has been so much more effective than traditional therapy.”

expat


Meer over:

Psycholoog Den Haag - Home

Psycholoog Den Haag

Bij Psycholoog Den Haag kun je terecht voor individuele therapie en relatietherapie. Je bent welkom.

Psycholoog Den Haag >>